matrix / aktuelt /
Event

The Norwegian Cancer Symposium 2024

Publisert:
June 27, 2024
Siste endret:
June 27, 2024 13:33
The Norwegian Cancer Symposium 2024

I 2024 fyller Institutt for kreftforskning 70 år (etablert i 1954). Instituttet er OUS ’største enkeltstående satsning på forskning, har mer enn 380 ansatte fordelt på 7 seksjoner og utgjør Norges største kreftforskningsmiljø fokusert på grunnleggende, translasjonell og klinisk kreftforskning. Instituttet huser også deler av to SFF'er (CanCell og PRIMA), et Forskningssenter for klinisk kreftbehandling (MATRIX) og er med i flere KG Jebsen-sentre. Videre er instituttet et av de største laboratorieforskningsmiljøene i Norge og står for mer enn 1/3 av den vitenskapelige produksjonen i OUS Kreftsenter (OUS CCC), en stor andel av innovasjoner innen livsvitenskap og har vært sentralt i oppbygning av et nasjonalt initiativ for presisjonsmedisin i kreft og innen utvikling av celle-genterapi. 

Instituttet markerer 70 år med et jubileumssymposium - 9th Norwegian Cancer Symposium - på The Hub, i Oslo 9-10. september med støtte fra Norsk Hydros Fond til Kreftforskning.

Programmet omfatter 15 foredragsholdere (hvorav 11 internasjonale) fordelt over 5 sesjoner i tillegg til et åpningsforedrag. Programmet gjenspeiler bredden av kreftforskning som finner sted ved instituttet. Det blir også 2 postersesjoner og 8 korte foredrag utvalgt fra innsendte abstracts. Alle påmeldte oppfordres til å vise frem sin forskning i form postere!

Kjetil Taskén, leder av Institutt for kreftforskning, ønsker særlig å trekke frem åpningsforedraget av Douglas Hanahan med tittel “Hallmarks of Cancer in 2024". Hanahan skrev sammen med Bob Weinberg den berømte oversiktsartikkelen «The Hallmarks of Cancer» publisert i Cell i 2000 og som kom i nye utgaver i 2011 og 2022 (sitert mer enn 80,000 ganger til sammen).

Det er foreløpig påmeldt mer enn 250 interne deltagere fra Institutt for kreftforskning (regner med at det blir >300 herfra). I tillegg kommer foredragsholdere og inviterte gjester. Det åpnes nå også for registrering for andre deltakere. Dette blir en flott markering av instituttet og norsk kreftforskning, så grip muligheten til å bli en del av begivenheten!

Mer informasjon om programmet og foredragsholderne er tilgjengelig på nettsiden til symposiet. Her kan du også melde deg på (selvkost pris). Frist for tidlig regsitrering er 8. juli og sen registrering er 5. august. Abstraktfrist er også 5. august.

Kjetil Taskén vil på vegne av Scientific Committee og Organising Committe egjerne invitere DEG til arrangementet.

The Norwegian Cancer Symposium 2024

Learn more >

Bildegalleri

No items found.