matrix / aktuelt /
Nyhet

Offisiell åpning av MATRIX

Publisert:
August 24, 2022
Siste endret:
November 12, 2022 10:01
Fra venstre: Anne Kjersti Fahlvik (Områdedirektør, NFR), Ingrid Stenstadvold Ross (Generalsekretær, Kreftforeningen), Åslaug Helland (Senterleder, Matrix) og Stein Kaasa (Nestleder, Matrix). Foto: Kjetil Taskén, OUS.
Foto: Per M. Didriksen, OUS

MATRIX arrangerte oppstartsmøte på Gardermoen 23-24. august med mer enn 70 deltakere fra hele landet. Forskningsrådet og Kreftforeningen som sammen finansierer senteret, overrakte senterledelsen det prestisjetunge beviset, i form av en plakett, på at det nasjonale forskningssenteret for klinisk kreftbehandling nå offisielt er i gang.

Ordningen "Forskningssentre for klinisk behandling" har som mål å etablere kliniske forskningsmiljøer som gjennom fremragende forskning bidrar til å bedre behandlingen av norske pasienter. I desember 2021 annonserte Norges Forskningsråd at tre nye FKB sentre skal drive klinisk forskning på revmatisme, hodepine og kreft. Til sammen 384 millioner kroner over 8 år investeres i disse sentrene.

MATRIX skal bidra til å forbedre overlevelse og livskvalitet for pasienter med kreft som vanskelig lar seg kurere. Dette nasjonale senteret skal utvikle persontilpasset diagnostikk og behandling, og til sammen 15 sykehus og anerkjente forskningsmiljøer fra hele landet deltar i satsningen. På oppstartsmøtet i august møttes mange av aktørene i MATRIX for å få mer informasjon om arbeidet i senteret, bli kjent med hverandre og starte planlegging av aktiviteter i hver av de fem arbeidspakkene.

Learn more >

Bildegalleri

No items found.