matrix / aktuelt /
Nyhet

Kjetil Taskén mottok Acta Oncologica prisen 2024 under Onkologidagarna i Malmø

Publisert:
March 21, 2024
Siste endret:
March 21, 2024 10:13
Kjetil Taskén holdt sin prisforelesning under Onkologidagarna i Malmø 20. mars 2024. Foto: Kajsa Asp Jonson.

Svensk Onkologisk Förening, som samler de fleste kliniske onkologer i Sverige, hedrer årlig en person som har gjort en "stor vitenskapelig, klinisk og pedagogisk innsats innen onkologi". Mottakeren av Acta Oncologica-prisen inviteres til å holde en prisforelesning på foreningens årsmøte. Vi gratulerer Kjetil Taskén med prisen for 2024. Den 20. mars holdt han sin prisforeledning under Onkologidagene i Malmø.

Prisen er en anerkjennelse av Kjetil Taskéns forskning og strategiske arbeid over mange år. Prisen viser at hans innsats verdsettes også utenfor Norges grenser. Selve prisen består av et diplom, en kort oppsummering av prisvinners forskning i Acta Oncologica og muligheten til å holde en prisforelesning på årsmøtet til Svensk Onkologisk Förening.

Vi gratulerer Kjetil Taskén med denne velfortjente anerkjennelsen fra det svenske onkologi-miljøet. Listen over tidligere prisvinnere inkluderer blant andre professor emeritus Sophie Fosså fra Oslo universitetssykehus, nobelprisvinner Harald zur Hausen som viste sammenhengen mellom humant papillomavirus og livmorhalskreft, Sir Richard Peto, professor emeritus i medisinsk statistikk og epidemiologi ved universitetet i Oxford samt fjorårets vinner professor Elisabeth de Vries fra University Medical Centre Groningen i Nederland. Dette viser at prisen rangerer høyt.

Kjetil Taskén holdt sin prisforelesning under Onkologidagarna i Malmø 20. mars 2024. Foto: Kajsa Asp Jonson.

Learn more >

Bildegalleri

No items found.